I lager.

Surriento, gasoleldad pizzaugn, inkl frakt

11 900 kr

Surriento, gasoleldad pizzaugn (gasregulator ingår ej)

Surriento är Forno Allegros senaste och mest utvecklade gasoldrivna pizzaugn. Den är mycket väl isolerad vilket gör att den värms upp på cirka 15 min, samtidigt som den håller en jämn temperatur. Med hjälp av en kraftfull brännare kan man nå  temperaturer i ugnen på upp till 550 °C. Stenen kan nå temperaturer runt 450 °C, (perfekt för napolitansk pizza).

Surriento har en generös bakyta och en stor öppning vilket gör att du kan laga allt från pizza och bröd till lasagne och andra maträtter. Ugnen har en lucka i rostfritt stål samtidigt som den tjocka isoleringen gör att ugnen även klarar att hålla höga temperaturer även när det blåser och är kallt.

Surriento har en 3 cm tjock Biscotti sten, tillverkad av lera från Sicilien. Stenen är porös och lagrar värme på ett  sätt som passar perfekt till bakning av pizza.

Tips till nybörjaren!

Tänd ugnen och stäng sedan locket vid uppvärmning, vänta 15-20 minuter och mät sedan temperaturen med en lasertermometer mitt på stenen. Temperaturen på stenen ska ligga runt 350-380 °C för att få frasiga napolitanska pizzor. Grädda pizzorna i cirka 90 sekunder, och tänk på att snurra på pizzan så att den blir jämt gräddad.

Ska du laga annan mat som exempelvis lasagne eller gratäng så rekommenderar vi en lägre temperatur än vid pizzabakning.

Bredd
58 cm
Djup
51 (+7cm gasolreglage) cm
Höjd
30,5 cm
Vikt
40 kg
Specifikationer Pizzaugnar
Färg
Rostfritt stål
Material
Rostfritt stål
Material Bakbord
Sicilian Brick (Biscotti)
Maxtemperatur
550 grader Celsius
Öppning
49,5 x 16,5 cm
Vedhållare
Nej
vikt
30 kg
Plats för antal pizzor
1 (Stor) st
Bakbord
40 x 40 cm
Uppeldningstid
15-20 minuter
Skötselråd
Borsta endast av stenen, inget vatten eller medel! Absolut förbjudet!