I lager.

Eldriven pizzaugn Veloce direkt från Italien

14 900 kr

Eldriven pizzaugn Veloce direkt från Italien

Pizzaugn på el från Italien

Forno Allegro har nu kommit med en eldriven pizzaugn. Veloce som ugnen heter kommer upp i hela 500°C vilket gör den perfekt för Napoletansk pizza både inomhus samt på balkongen.

Dubbla värmeelement för jämn värme

Ugnen är utrustad med 2 olika värmeelement, ett i taket och ett under stenen för att ge pizzan en jämn värme. Inuti ugnen sitter även en lampa för belysning. 

Ugnen kommer med en eldfast sten som funkar bra för Napoletanska pizzor eller om du vill baka bröd

Inbyggd fläkt 

Veloce har en inbyggd tvärströmsfläkten, även kallad tangentialfläkt vilket används till ventilation och kylning. Med fläkten så kyls ugnens elektriska komponenter ned vilket gör att den håller sig sval utvändigt vilket gör den perfekt för inomhusbruk eller på en inglasad altan. Fläkten är även tystgående (50-60 hz) vilket gör att du inte störs av den. Konstruktionen gör även att ugnen når högre temperaturer snabbare vilket minskar konsumtionen av el. Ugnen drar 2,8kw och det går utmärkt med vanligt eluttag då ugnen behöver ett uttag med 230 volt. Svensk sladd ingår och är färdigmonterad på. 

Användning

Du styr värmen med hjälp av två vred på högersidan som går upp till hela 500 °C. Beroende på vad du vill baka så kan du själv välja om du vill använda båda elementen eller bara över/undervärme. För pizza rekommenderar vi båda värmeelementen medan om du vill ha lägre temp för t.ex. bröd så kan du endast använda ett, förslagsvis det undre. 

Med denna eldrivna pizzaugn Veloce kan du äntligen laga napolitansk pizza enkelt utan att behöva tänka på gasol eller ved. Du kan använda den inomhus eller utomhus och från att du slänger in pizzan har du den klar på bara 60-90 sekunder. 

Rengöring & Underhåll av pizzaugnen 

Vid rengöring kan du lätt torka av ugnen på utsidan med vatten eller annat mildare rengöringsmedel. Stenen får bara borstas ren, eventuellt skrapa bort stora ostrester eller liknande. Använd INTE vatten på stenen då det kommer att skada den. 

Vid köp av pizzaugnen ingår även en tub med fett för att smörja in gångjärnen till luckan då värmen tar hårt på gångjärnen så lite extra fett 1 gång i månaden är att rekommendera. 

TÄNK PÅ DETTA:
Pizzaugnen Veloce måste stå med minst 20 cm fritt åt alla håll för att inte orsaka någon brand. Ha inget brännbart nära ugnen då den blir varm. Ställ ugnen på en rostfri bänk eller ett underlag som tål värme för att undvika att skada ytan den står på samt förhindra brand.

Grillkungs tips till nybörjaren!


Tänd ugnen och stäng sedan locket vid uppvärmning, vänta 15-20 minuter och mät sedan temperaturen med en lasertermometer mitt på stenen. Temperaturen på stenen ska ligga runt 350-380 °C för att få frasiga napolitanska pizzor. Grädda pizzorna i cirka 60-90 sekunder, tänk på att snurra på pizzan så att hela pizzan blir jämt gräddad. Ska du laga annan mat som exempelvis lasagne eller gratäng så rekommenderar vi en lägre temperatur än vid pizzabakning.